| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
SES Avenida das Nações, Qd. 803, Lote 15
CEP 70409-900 BRASÍLIA D.F.
BRASIL

Telefon: +5561 / 3223-72-72, 3223-19-94 Lokacija/Mapa
Fax:       +5561 / 3223-84-62 Konzularna nadležnost
E-mail: embaixadaservia@terra.com.br Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.brasilia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Poseta ambasadora Veljka Lazića federalnoj državi Minas Žerais, 09-13. oktobra 2017. godine

        Ambasador R. Srbije u Brazilu Veljko Lazić boravio je u službenoj poseti federalnoj državi Minas Žerais 09-13. oktobra 2017. godine. Tom prilikom, imao je susrete sa zvaničnicima u Kabinetu gradonačenika Belo Horizonte, Industrijskoj federaciji Minas Žerais (FIEMG), Sekretarijatu za poljoprivredu, Kompaniji za ekonomski razvoj (CODEMIG) i Sekretarijatu za međunarodnu saradnju u Kabinetu guvernera Minas Žerais.
        Tokom svih susreta je istaknut značaj odličnih bilateralnih odnosa Srbije i Brazila, koji su dobar osnov za dalji razvoj i jačanje ekonomske saradnje. U tom smislu, razmatrane su mogućnosti raznih vidova privredne saradnje, većeg obima trgovinske razmene i investicija u oblastima od obostranog interesa.

Foto – sastanak u FIEMG (preuzeto sa sajta FIEMG)
 


Osma medijska konferencija dijaspore i Srba u regionu

        Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije (UNS) organizuje Osmu medijsku konferenciju dijaspore i Srba u regionu 26. oktobra 2017. godine u Beogradu u Pres centru UNS.

        Ovogodišnja manifestacija biće posvećena očuvanju srpskog jezika i kulture, upotrebi srpskog jezika i ćiriličnog pisma, izučavanju i negovanju srpske kulture i istorije, očuvanju i zaštiti srpskog kulturno-istorijskog nasleđa i informisanja na srpskom jeziku.

        Na konferenciji će, izmešu ostalog, biti predstavljen projekat online mentorstva  za unapređenje veb sajtova i aktivizma na društvenim mrežama organizacija iz regiona i dijaspore.

        Organizacijama i udruženjima iz dijaspore i regiona, medijima i drugim zainteresovanim biće omogućeno predstavljanje medijskih projekata namenjenih dijaspori i Srbima u regionu. Prijave za učešće se mogu poslati do 20. oktobra 2017. godine na e-mail adresu: pc@uns.gov.rs

        Za sve druge potrebne informacije u vezi sa ovim događajem možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Braziliji.


Odluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane R. Indonezije - nosioci običnih pasoša

       Obaveštavamo da je Vlada R. Srbije, na sednici održanoj 06.oktobra 2017.godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Indonezije, nosioce običnih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije, najduže do 30 dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11. Zakona o strancima.

        Odluka stupa na snagu 14.10.2017.godine.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova