| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
SES Avenida das Nações, Qd. 803, Lote 15
CEP 70409-900 BRASÍLIA D.F.
BRASIL

Telefon: +5561 / 3223-72-72, 3223-19-94 Lokacija/Mapa
Fax:       +5561 / 3223-84-62 Konzularna nadležnost
E-mail: embaixadaservia@terra.com.br Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.brasilia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Narodna banka Srbije – Finansijski vodič za povratnike – informisanje

    Narodna banka Srbije je, u cilju ispunjavanja svojih Zakonom odredjenih ciljeva, izradila Finansijski vodič za povratnike, kojim nastoji da unapredi informisanost naših gradjana koji žele da se vrate u R. Srbiju, sa aspekta deviznih propisa uz nastojanje da se stvore uslovi za njihov lakši povratak i bržu integraciju, kao i za raspolaganje njihovim novcem. Cilj ovih aktivnosti jeste da se na jednom mestu, jednostavno i sveobuhvatno, pruže informacije u vezi sa većinom pitanja iz oblasti deviznog poslovanja koje su značajne za potvratak naših gradjana iz inostranstva, u skladu sa zakonom o deviznom poslovanju.

   Finansijskom vodiču može se pristupiti putem sajta Narodne banke Srbije putem sledećeg linka:
https://www.nbs.rs/internet/latinica/20/plp/finansijski_vodic_za_povratnike.pdf

     Verzija na engleskom jeziku:
https://www.nbs.rs/internet/english/20/dev/finansijski_vodic_za_povratnike_e.pdf


Odluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane R. Jermenije, nosioce običnih pasoša

     Obaveštavamo da je Vlada Republike Srbije, na sednici održanoj 24.oktobra 2019.godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Jermenije, nosioce običnih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije najduže do devedeset (90) dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od sto osamdeset (180) dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 15. Zakona o strancima. Odluka je objavljena u “Službenom glasniku Republike Srbije” broj 76/2019 od 25.oktobra 2019.godine i stupa na snagu 02.novembra 2019.godine.


Investicioni forum u Sao Paulu, 10-11. oktobra 2019. godine

      Ambasador Veljko Lazić je učestvovao na Investicionom forumu u Sao Paulu 10-11. oktobra 2019. godine, u organizaciji Brazilske agencije za promociju izvoza i investicija (APEX). Skup su otvorili PR Ž. Bolsonaro i PR Interameričke banke za razvoj (BID) A. Moreno.
     Na forumu su razmatrane investicione mogućnosti u strateškim sektorima brazilske privrede, uključujući agroindustriju, odbranu, energetiku, infrastrukturu, inovacije i tehnologiju, kroz panele i okrugle stolove. Ovo je bila prilika za susrete sa brazilskim zvaničnicima, predstavnicima vladinih resora, kao i brojnim investitorima i predstavnicima kompanija tokom kojih su razmatrane mogućnosti ekonomske saradnje.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova