| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
SES Avenida das Nações, Qd. 803, Lote 15
CEP 70409-900 BRASÍLIA D.F.
BRASIL

Telefon: +5561 / 3223-72-72, 3223-19-94 Lokacija/Mapa
Fax:       +5561 / 3223-84-62 Konzularna nadležnost
E-mail: embaixadaservia@terra.com.br Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.brasilia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Inauguracija Počasnog konzulata Republike Srbije u Rio de Žaneiru, 11.09.2019.

     Na prigodnoj ceremoniji, dana 11.09.2019. godine, inaugurisan je Počasni konzulat Republike Srbije u Rio de Žaneiro, na čelu sa Dejanom Petkovićem, kao počasnim konzulom.
     U pozdravnom govoru, ambasador R. Srbije u Brazilu Veljko Lazić se zahvalio Dejanu Petkoviću na svemu što je uradio tokom svoje bogate fudbalske karijere, a posebno na promociji Republike Srbije u Brazilu, predstavljajući je uvek na najbolji način, čime je u potpunosti zaslužio titulu počasnog konzula u Rio de Žaneiru.
     Dejan Petković se zahvalio R. Srbiji na počasnoj tituli naglasivši da će, kao i do sada, nastaviti da predstavlja R. Srbiju   u zemlji gde živi već 22 godine.
     Ceremoniji je prisustvovalo 60-ak zvanica, među kojima su bili šef Protokola MIP Brazila u Rio de Žaneiru, ambasador Edvardo Ramos, predstavnici Vlade i Sekretarijata za kulturu Rio de Žaneira, bivši amb. Brazila u Beogradu A. Ador, ličnosti iz umetničkog, kulturnog i javnog života, pripadnici srpske zajednice u Riju i prijatelji Dejana Petkovića.

                        

                        


Intervju ambasadora Lazića za “Bacuri Brazil” o evropskom putu R. Srbije, 24.08.2019.

Ambasador Veljko Lazić dao je intervju za političko-ekonomski portal “Bacuri Brazil” o aktivnostima  Republike Srbije na putu ka punopravnom članstvu EU. Tokom intervjua ambasador je ukazao da je članstvo u EU jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, te je ukratko informisao o pregovaračkom procesu. Tom prilikom ukazano je i na aktuelnu fazu dijaloga Beograda i Prištine, te informisano o našim stavovima u vezi sa Kosovom i Metohijom.

https://www.youtube.com/watch?v=ijjVTqI8x1c&feature=share
 


Susret ambasadora Veljka Lazića sa predsednikom Komisije za spoljne poslove i odbranu Donjeg doma Nacionalnog kongresa Brazila Eduardom Bolsonarom - 08.08.2019.

Prilikom susreta sa Eduardom Bolsonarom, ambasador Veljko Lazić upoznao je sagovornika sa pitanjem KiM i informisao o aktuelnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini. Tim povodom, zahvalio je vladi Brazila na stavu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova“. U razgovoru je takođe ukazano na mogućnosti produbljenja bilateralne saradnje Srbije i Brazila, naročito na ekonomskom planu.
Predsednik Komisije za spoljne poslove i odbranu Nac. kongresa Brazila informisao je o aktivnostima Brazila na spoljnopolitičkom planu, pre svega u vezi sa situacijom u regionu Latinske Amerike.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova