| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
SES Avenida das Nações, Qd. 803, Lote 15
CEP 70409-900 BRASÍLIA D.F.
BRASIL

Телефон:  +5561 / 3223-72-72 Локација/Мапа
Телефон +5561 / 3223-19-94 Конзуларна надлежност
Факс:        +5561 / 3223-84-62 Почасни конзули
E-mail: embaixadaservia@terra.com.br  
Интернет сајт: http://www.brasilia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Амбасадор В.Лазић одликован медаљом „Партнери школа“ – 26.11.о.г. Федерални Дистрикт

        Гувернер Федералног Дистрикта (ФД) Бразила Родриго Ролемберг, је у среду 26. новембра о.г. на стадиону „Мане Гаринчо“ у Бразилији доделио медаље заслужнима за јачање и побољшање услова у државним школама ФД. Међу 208 добитника било је 49 представника амбасада акредитованих у Бразилији, које су учествовале у програму „Отворена врата Амбасада“.  Амбасадор Вељко Лазић одликован је медаљом „Партнери школа“ због доприноса који је на челу Амбасаде Р.Србије у Бразилији током ове године дао у циљу побољшања и унапређена образовања, као и рада државних школа Федералног Дистрикта.


Упис у матичне књиге Р.Србије за грађане са територије СФРЈ ради издавања путних исправа

        Молимо све грађане Републике Србије који су рођени на просторима бивше  СФР Југославије који нису регулисали обавезу уписа у матичне књиге Републике Србије, да без одлагања покрену одговарајуће управне поступке из надлежности Министарства за државну управу и локалну самоуправу и регулишу обавезу уписа у матичне књиге рођених у Р. Србији.

        Обавештавамо да ће надлежне полицијске управе Министарства унутрашњих послова Р. Србије које буду решавале захтеве за издавање пуних испава поднетих у дипломатско-конзуларним представништвима, захтевати допуне захтева са ажурним подацима о упису у матичне књиге Р. Србије, тако да странке неће бити у могућности да прибаве нове путне исправе уколико приликом подношења захтева буду прилагали изводе из матичне књиге рођених које су издали органи из бивших СФРЈ.


Интервју амбасадора Вељка Лазића за Радио Сенат поводом стогодишњице завршетка Првог светског рата

        Поводом стогодишњице завршетка Првог светског рата, амбасадор Вељко Лазић је дао интервју за Радио Сенат у склопу емисије „Рат који је променио свет“. Емисија је емитована у три блока 12. 13. и 14. новембра о.г. и током викенда (17. и 18) у интегралној верзији, од стране 23 националне станице у 13 федералних држава. Амбасадор је говорио о историјском контексту пред Први светски рат, чињеницама везаним за почетак рата (атентат, ултиматум), узроцима и стварним мотивима, нашим огромним губицима током Великог рата, као и околностима формирања Краљевине СХС.

https://www12.senado.leg.br/radio/1/reportagem-especial/a-guerra-que-mudou-o-mundoМинистарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова