| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
SES Avenida das Nações, Qd. 803, Lote 15
CEP 70409-900 BRASÍLIA D.F.
BRASIL

Телефон:  +5561 / 3223-72-72 Локација/Мапа
Телефон +5561 / 3223-19-94 Конзуларна надлежност
Факс:        +5561 / 3223-84-62 Почасни конзули
E-mail: embaixadaservia@terra.com.br  
Интернет сајт: http://www.brasilia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Режим уласка у Бразил од 30.07.2020.

Држављани Р.Србије могу да уђу у Бразил ваздушним путем, на краћи период (до 90 дана), уз неопходну  потврду о здравственом осигурању за све време трајања боравка у Бразилу. Забрањени су интернационални летови са крајњим одредиштем у федералним државама: Мато Гросо до Сул, Параиба, Рондониа, Рио Гранде до Сул и Токантис.


Страни држављани не могу да уђу у Бразил копненим и воденим путевима до 29. августа 2020.г, али могу да уђу ваздушним путем, са циљем краткотрајног боравка до 90 дана (уз важећу визу, уколико је потребна), као и уз неопходну  потврду о здравственом осигурању за све  време трајања боравка у Бразилу. Забрањени су интернационални летови са крајњим одредиштем у федералним државама: Мато Гросо до Сул, Параиба, Рондониа, Рио Гранде до Сул и Токантис.


Прелазак државне границе Републике Србије враћен у уобичајени режим

Прелазак државне границе Републике Србије враћен је у уобичајени режим, што значи да за улазак у Р. Србију више није потребна сагласност/дозвола – ни за улазак домаћих, ни за улазак страних држављана. 


Такође, свим лицима која улазе у Р. Србију - уместо ранијих мера изолације и обавезе поседовања негативног PCR теста – приликом пасошке контроле само се уручује писано обавештење–здравствено упозорење (двојезично, на српском и енглеском језику) о мерама којих се треба придржавати ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19.


Избори за народне посланике - лажни сајт за пријављивање и гласање

Поштовани грађани, обавештавамо вас да се појавио лажни сајт за пријављивање за гласање из иностранства. Текст саопштења Министарства државне управе и локалне самоуправе у вези овог сајта можете погледати ОВДЕ.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова