| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
SES Avenida das Nações, Qd. 803, Lote 15
CEP 70409-900 BRASÍLIA D.F.
BRASIL

Телефон:  +5561 / 3223-72-72 Локација/Мапа
Телефон +5561 / 3223-19-94 Конзуларна надлежност
Факс:        +5561 / 3223-84-62 Почасни конзули
E-mail: embaixadaservia@terra.com.br  
Интернет сајт: http://www.brasilia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Посета представника Амбасаде дијаспори у Кампинасу – 22.09.2019.

      Амбасадор Вељко Лазић и Јелена Блажевић, I секретар и конзул посетили су српску дијаспору која живи у Кампинасу (Сао Пауло) и околини 22. септембра 2019. године  Том приликом, окупило се око 30 наших грађана који су представнике Амбасаде упознали са условима живота у Бразилу и указали на специфичности са којима се сусрећу из конзуларне надлежности.
    Током посете је извршена евиденција и остварен лични контакт са нашим грађанима, што је допринело бољем разумевању услова у којима дијаспора живи у Бразилу/Сао Паулу.
      Истичемо нарочиту захвалност породици Драгосавац на указаном гостопримству и уложеном труду у циљу реализације ове посете.


Инаугурација Почасног конзулата Републике Србије у Рио де Жанеиру, 11.09.2019.

    На пригодној церемонији, дана 11.09.2019. године, инаугурисан је Почасни конзулат Републике Србије у Рио де Жанеиро, на челу са Дејаном Петковићем, као почасним конзулом.
     У поздравном говору, амбасадор Р. Србије у Бразилу Вељко Лазић се захвалио Дејану Петковићу на свему што је урадио током своје богате фудбалске каријере, а посебно на промоцији Републике Србије у Бразилу, представљајући је увек на најбољи начин, чиме је у потпуности заслужио титулу почасног конзула у Рио де Жанеиру.
     Дејан Петковић се захвалио Р. Србији на почасној титули нагласивши да ће, као и до сада, наставити да представља Р. Србију у земљи где живи већ 22 године.
     Церемонији је присуствовало 60-ак званица, међу којима су били шеф Протокола МИП Бразила у Рио де Жанеиру, амбасадор Едвардо Рамос, представници Владе и Секретаријата за културу Рио де Жанеира, бивши амб. Бразила у Београду А. Адор, личности из уметничког, културног и јавног живота, припадници српске заједнице у Рију и пријатељи Дејана Петковића.

                        

                        


Интервју амбасадора Лазића за “Бацури Бразил” о европском путу Р. Србије, 24.08.2019.

Амбасадор Вељко Лазић дао је интервју за политичко-економски портал “Бацури Бразил” о активностима  Републике Србије на путу ка пуноправном чланству ЕУ. Током интервјуа амбасадор је указао да је чланство у ЕУ један од кључних спољнополитичких приоритета Србије, те је укратко информисао о преговарачком процесу. Том приликом указано је и на актуелну фазу дијалога Београда и Приштине, те информисано о нашим ставовима у вези са Косовом и Метохијом.

https://www.youtube.com/watch?v=ijjVTqI8x1c&feature=share


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова