| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
ДОБРОДОШЛИ НА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У БРАЗИЛУ

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници


Адреса
SES Avenida das Nações, Qd. 803, Lote 15
CEP 70409-900 BRASÍLIA D.F.
BRASILн

Телефон: +5561 / 3223-72-72 Локација/Мапа
Телефон: +5561 / 3223-19-94 Конзуларна надлежност
Факс:       +5561 / 3223-84-62 Почасни конзули
E-mail: embaixadaservia@terra.com.br  
   

 


 
 
 
Одлука о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе са Србима у региону и дијаспором

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић донео је 14. марта 2024. године одлуку бр. 24-596/30-2024/01 o суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре.

Увид у објављене одлуке о суфинансирању пројеката можете остварити на сајтовима Министарства спољних послова Р. Србије и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.


Пријем поводом Сретења – Дана државности Србије

У Амбасади Републике Србије у Бразилији 22. фебруара 2024. одржан је пријем поводом Сретења – Дана државности Србије.

Прва амбасада која је отворена у новом бразилском главном граду била је управо амбасада тадашње Југославије, чији је Србија наследник.

Новодошли амбасадор Александар Ристић, који је у Бразил допутовао пре неколико недеља, и његова заменица Јелена Блажевић отворили су врата реновиране Амбасаде и приредили догађај за пријатеље Србије.

Пријему су присуствовали високи представници Националног конгреса,  Итамаратија, Владе Савезног дистрикта и других савезних држава, Савезне полиције, амбасадори и дипломате, пословни људи, политички аналитичари као и свештеник Парохије Светог Ђорђа у Бразилији (Митрополија саопаулска и свег Бразила Антиохијске православне цркве), те бројни новинари и припадници српске дијаспоре.

Посебно свечан тон читавом скупу дало је учешће војног оркестра и његово извођење националних химни Србије и Бразила.

У свом обраћању амбасадор Александар Ристић објаснио је да се Сретење – Дан државности Србије обележава у знак сећања на два догађаја Српске револуције која су се десила 15. фебруара – Први српски устанак (1804), којим је почела борба за ослобођење од османске окупације која је трајала више векова, и доношење првог српског устава (1835). Иако је тај устав био на снази само 55 дана, његов слободарски дух инспирација је у Србији и данас. И садашње генерације лидера и грађана налазе у њему снагу да сачувају национално јединство и територијалну целовитост Србије и да раде на њеном развоју.

Србија и Бразил имају традиционално одличну сарадњу и међусобно се подржавају. Дипломатски односи успостављени су 1938. и карактерише их висок ниво сагласности о најважнијим међународним питањима. Унапређење сарадње могуће је у многим областима, а посебна пажња посвећује се пољопривреди, информационим технологијама, трговини, одбрани и култури.

Пријем је привукао пажњу локалних медија (Бразилија њуз, Бразилија ин фоко, Мундо дипломатико, Радар Бразилија, Портал Р10, Бразилија ворлд њуз, Жорнал де Тагватинга, Репортер Малу, Фоко на политика и др.) који су пренели да је српски национални празник прослављен и у Бразилу.


Заменица шефа мисије Јелена Блажевић посетила сениорке у Белему

Женску кошаркашку репрезентацију Србије на квалификационом турниру у Белему посетила је заменица шефа мисије амбасаде Републике Србије у Бразилу Јелена Блажевић. Она је у друштву потпредседнице Kошаркашког савеза Србије за женску кошарку Ане Јоковић и генералног секретара KСС Златка Болића имала прилику да присуствује утакмици у дворани Гиљерме Параенсе у којој је Србија победила домаћина Бразил и да пружи пуну подршку репрезентативкама и селекторки Марини Маљковић.

Србија се у Белему изборила за пласман на Олимпијске игре у Паризу.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова