| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
SES Avenida das Nações, Qd. 803, Lote 15
CEP 70409-900 BRASÍLIA D.F.
BRASIL

Телефон:  +5561 / 3223-72-72 Локација/Мапа
Телефон +5561 / 3223-19-94 Конзуларна надлежност
Факс:        +5561 / 3223-84-62 Почасни конзули
E-mail: embaixadaservia@terra.com.br  
Интернет сајт: http://www.brasilia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Посета амбасадора Вељка Лазића федералној држави Минас Жераис, 09-13. октобра 2017. године

        Амбасадор Р. Србије у Бразилу Вељко Лазић боравио је у службеној посети федералној држави Минас Жераис 09-13. октобра 2017. године. Том приликом, имао је сусрете са званичницима у Кабинету градоначеника Бело Хоризонте, Индустријској федерацији Минас Жераис (FIEMG), Секретаријату за пољопривреду, Компанији за економски развој (CODEMIG) и Секретаријату за међународну сарадњу у Кабинету гувернера Минас Жераис.
        Током свих сусрета је истакнут значај одличних билатералних односа Србије и Бразила, који су добар основ за даљи развој и јачање економске сарадње. У том смислу, разматране су могућности разних видова привредне сарадње, већег обима трговинске размене и инвестиција у областима од обостраног интереса.

Фото – састанак у FIEMG (преузето са сајта FIEMG)
 


Осма медијска конференција дијаспоре и Срба у региону

         Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону у сарадњи са Удружењем новинара Србије (УНС) организује Осму медијску конференцију дијаспоре и Срба у региону 26. октобра 2017. године у Београду у Прес центру УНС.

          Овогодишња манифестација биће посвећена очувању српског језика и културе, употреби српског језика и ћириличног писма, изучавању и неговању српске културе и историје, очувању и заштити српског културно-историјског наслеђа и информисања на српском језику.

           На конференцији ће, измешу осталог, бити представљен пројекат онлине менторствa  за унапређење веб сајтова и активизма на друштвеним мрежама организација из региона и дијаспоре.

           Организацијама и удружењима из дијаспоре и региона, медијима и другим заинтересованим биће омогућено представљање медијских пројеката намењених дијаспори и Србима у региону. Пријаве за учешће се могу послати до 20. октобра 2017. године на e-mail адресу: pc@uns.gov.rs

         За све друге потребне информације у вези са овим догађајем можете се обратити Амбасади Републике Србије у Бразилији.


Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Р. Индонезије - носиоци обичних пасоша

         Обавештавамо да је Влада Р. Србије, на седници одржаној 06.октобра 2017.године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Индонезије, носиоце обичних пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије, најдуже до 30 дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11. Закона о странцима.

         Одлука ступа на снагу 14.10.2017.године.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова