| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
SES Avenida das Nações, Qd. 803, Lote 15
CEP 70409-900 BRASÍLIA D.F.
BRASIL

Телефон:  +5561 / 3223-72-72 Локација/Мапа
Телефон +5561 / 3223-19-94 Конзуларна надлежност
Факс:        +5561 / 3223-84-62 Почасни конзули
E-mail: embaixadaservia@terra.com.br  
Интернет сајт: http://www.brasilia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Инаугурација Почасног конзулата Републике Србије у Рио де Жанеиру, 11.09.2019.

    На пригодној церемонији, дана 11.09.2019. године, инаугурисан је Почасни конзулат Републике Србије у Рио де Жанеиро, на челу са Дејаном Петковићем, као почасним конзулом.
     У поздравном говору, амбасадор Р. Србије у Бразилу Вељко Лазић се захвалио Дејану Петковићу на свему што је урадио током своје богате фудбалске каријере, а посебно на промоцији Републике Србије у Бразилу, представљајући је увек на најбољи начин, чиме је у потпуности заслужио титулу почасног конзула у Рио де Жанеиру.
     Дејан Петковић се захвалио Р. Србији на почасној титули нагласивши да ће, као и до сада, наставити да представља Р. Србију у земљи где живи већ 22 године.
     Церемонији је присуствовало 60-ак званица, међу којима су били шеф Протокола МИП Бразила у Рио де Жанеиру, амбасадор Едвардо Рамос, представници Владе и Секретаријата за културу Рио де Жанеира, бивши амб. Бразила у Београду А. Адор, личности из уметничког, културног и јавног живота, припадници српске заједнице у Рију и пријатељи Дејана Петковића.

                        

                        


Интервју амбасадора Лазића за “Бацури Бразил” о европском путу Р. Србије, 24.08.2019.

Амбасадор Вељко Лазић дао је интервју за политичко-економски портал “Бацури Бразил” о активностима  Републике Србије на путу ка пуноправном чланству ЕУ. Током интервјуа амбасадор је указао да је чланство у ЕУ један од кључних спољнополитичких приоритета Србије, те је укратко информисао о преговарачком процесу. Том приликом указано је и на актуелну фазу дијалога Београда и Приштине, те информисано о нашим ставовима у вези са Косовом и Метохијом.

https://www.youtube.com/watch?v=ijjVTqI8x1c&feature=share


Сусрет амбасадора Вељка Лазића са председником Комисије за спољне послове и одбрану Доњег дома Националног конгреса Бразила Едуардом Болсонаром - 08.08.2019.

Приликом сусрета са Едуардом Болсонаром, амбасадор Вељко Лазић упознао је саговорника са питањем КиМ и информисао о актуелној ситуацији у нашој јужној покрајини. Тим поводом, захвалио је влади Бразила на ставу непризнавања једнострано проглашене независности „Косова“. У разговору је такође указано на могућности продубљења билатералне сарадње Србије и Бразила, нарочито на економском плану.
Председник Комисије за спољне послове и одбрану Нац. конгреса Бразила информисао је о активностима Бразила на спољнополитичком плану, пре свега у вези са ситуацијом у региону Латинске Америке.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова